Шаховски клуб

Клуб је званично основан 30. марта 2004. године, мада је иницијатива, од неколико љубитеља шаха, покренута августа 2003.године. 26. августа 2003. године одржана је оснивачка Скуппштина Шахосвког клуба и договорена динамика за припрему документације која је потребна за упис клуба у регистар спортских организација, удружења и савеза. Упис у регистар спортских организација, спортских друштава и савеза , извршен је новембра 2004. године код Управе за спорт Министарства просвете и спорта под редним бројем 13005. Оснивач клуба је Милутин Вуковић - Диле, наставник Српског језика, из Медвеђе.

sah 1sah 2Шах клуб "Горња Јабланица" има Скупштину коју чине сви чланови и симпатизери клуба, а има чланова и играча клуба из Медвеђе и околних градова и места. Управни одбор броји седам чланова који су бирани из редова Скупштине. У Клубу је регистровано тридесет чланова а двадесетак симпатизера је у фази регистрације. Такмиче се у јединственој Јабланичко - Пчињској и Јабланичкој лиги а четири пута су освајали прво или друго место и пласирали се у други круг такмичења за Куп Централне Србије.

Од ове, 2011. године екипа је члан Јужне групе Српске лиге јер је прошле, 2010. године освојено прво место у Јабланичкој лиги и у разигравању, са тимовима из Јабланичке и Пчињске лиге, изборили пласман у виши ранг . Витрине клуба краси велики пехар намењен победнику Јабланичког и Пчињског округа за 2010. годину.

Ускоро ће клупске витрине биће богатије за још један пехар који се додељује најбољој екипи на подручју Јабланичког округа, у оквиру Куп - а Централне Србије. Играчи овог клуба су освајали висока места у појединачној конкуренцији на различитим турнирима, почев од Спасовданског у Медвеђи, Ђурђевданског у Лесковцу, на турниру „Каранфил девојче" у Врањској Бањи, као и на другим турнирима локалног и ширег значаја. Поред тога, играчи овога клуба освајали су многе турнире које су спонзорисала предузећа и устаниове са ових и ширих простора, политичке партије и странке и други субјекти. Активно су учествовали у организацији и спровођење бројних турнира на овим просторима.

Током априла месеца 2011, у конкуренцији друголигашких и српсколигашких екипа, обезбеђен је пласман, без пораза (две победе и два нерешена сусрета) за завршни део Куп-а Централне Србије који се игра 01. и 02. маја 2011. године у Врњачкој Бањи.

Шаховски клуб "Горња Јабланица" има изванредну сарадњу са локалном самоуправом и другим органима, организацијама и предузећима, као што су: Општинско удружење пензионера, Општинска библиотека, Основна школа из Медвеђе и Сијаринске Бање, Средња техничка школа из Медвеђе, и другим организацијама.

Играчки кадар клуба:

 

Мајсторски кандидати         2
Прва категорија 2
Друга категорија 1
Трећа категорија 8
Без категорије 17

 

Председник клуба и Управног одбора је Милутин Вуковић – Диле, Заменик председника клуба је Слободан Јакшић, пензионер из Леца, Секретар клуба је Бранислав Манасијевић, професор физичке културе, из Медвеђе.

Контакт:

Милутин Вуковић - Диле, председник клуба, Тел. бр. 016/891- 874, моб. тел. 063/85-06-701

Pin It
Претрага документације за преузимање
Нека Google претражи сајт
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
29
30

Анкета

Оцените рад ТО Медвеђа

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Slobodan Midic каже Још
  Imao sam cast da kao gost... четвртак, 05 април 2018
 • Aleksandra каже Још
  Izložbu su priredila deca iz osnovne... четвртак, 29 март 2018
 • Администратор каже Још
  М-шкљоц мајстор се... недеља, 10 септембар 2017
 • Нерегистрован корис... каже Још
  На доделу награде за 1... недеља, 10 септембар 2017
 • administrator каже Још
  Kontakt je:
  Vesna Stafanović
  tel:... четвртак, 13 јул 2017

Временске прилике

Облачно

0°C

Медвеђа

Облачно
Влажност ваздуха: 97%
Ветар: И брзине 9.66 км/ч
Сре
Киша са снегом
0°C / 8°C
Чет
Претежно облачно
1°C / 5°C
Пет
Делимично облачно
0°C / 6°C
Суб
Делимично облачно
0°C / 11°C
© 2017. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.