Претрага документације за преузимање
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Мажореткиње и КУД "Леминд"

01За добро расположење у петој ноћи туристичке манифестације Гејзерске ноћи били су задужени гости из Лесковца односно Туристичка организација града Лесковца, Мажореткиње и КУД “Леминд”.

Мажореткиње које раде при Туристичкој организацији града Лесковца постоје 15 година и прве су мажореткиње које раде у Србији. Броје многобројне наступе како у земљи, тако и ван ње. Сада већ давне 2009 године су биле првакиње Србије а поред овог признања у својим орманима чувају још много њих. Радом групе која се састоји из сениорки и јуиорки руководи Верица Јанковић, кореограф.

КУД “Леминд” са чијим кореографијама је била одушевљена публика на платоу испред ресторана Снежник је основано такође давне 1979 године са циљем да студиозним радом негују и кореографски уобличавају народне игре. Мисија друштва је да да адекватан одговор младим генерацијама на постављено питање о изучавању народне традиције кроз игру, музику и певање. Добитници су многих признања и награда а највећа награда су аплаузи многих љубитеља фолклора. Гостовали су у Немачкој, Аустрији, Бугарској, Грчкој и приредили преко 1500 концерата. Радом друштва руководи уметнички директор ансамбла Милан Филиповић који је уједно и кореограф друштва. Гости у Сијаринској Бањи могли су уживати у кореографијама: Игре из околине Пирота, Игре из централне Србије, Игре из врењског поља, Народне песме са Косова и игре из метохијског подгора, Игре из понишавља, Игре из околине Лесковца и Игре из босилеградског крајишта.

По завршетку културно-уметничког програма представник организатора, заслужнима је уручио захвалнице и плакете. У име мажореткиња плакету је примио представник Туристичке организације града Лесковца, Игор Бранковић. У име КУД “Леминд” плакету је примио уметнички директор друштва Милан Филиповић. Плакете су такође добили и Јовица Цветковић најбољи рукометаш света 1986. године и власник београдског ресторана “Стенка” који је један од спонзора манифестације, господин Стојковић.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

Анкета

Оцените рад ТО Медвеђа

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Slobodan Midic каже Још
  Imao sam cast da kao gost... четвртак, 05 април 2018
 • Aleksandra каже Још
  Izložbu su priredila deca iz osnovne... четвртак, 29 март 2018
 • Администратор каже Још
  М-шкљоц мајстор се... недеља, 10 септембар 2017
 • Нерегистрован корис... каже Још
  На доделу награде за 1... недеља, 10 септембар 2017
 • administrator каже Још
  Kontakt je:
  Vesna Stafanović
  tel:... четвртак, 13 јул 2017

Временске прилике

Облачно

1°C

Медвеђа

Облачно
Влажност ваздуха: 86%
Ветар: И брзине 6.44 км/ч
Суб
Снег
0°C / 4°C
Нед
Местимичан снег
-1°C / 0°C
Пон
Облачно
-3°C / 3°C
Уто
Снег
-3°C / 0°C
© 2018. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.