Претрага документације за преузимање
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

„Косидба на Маровцу“ 2017

15Баш као и претходних 18 година, сваке прве суботе у јулу месецу у Маровцу је одржана традиционална манифестација „Косидба на Маровцу“. Испред сеоске цркве окупљене такмичаре и бројне госте у име организатора поздравио је Драган Денић, представник Турисичке организације општине Медвеђа. Затим се окупљенима обратио и Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа који је сам био пријављен као такмичар, и прогласио деветнеасту косидбу на Маровцу отвореном.

Културноуметнички програм започеле су девојке из К.У.Д „Вез“ из Медвеђе а наставили су гуслари и фрулаши Удружења гуслара и писаца епске поезије „Горња Јабланица“. У исто време рад су започели и ликовни уметници који су завршене уметничке слике поклонили организаторима.

По завршетку културноуметничког програма такмичари и гости су се упутили ка имању Радише Паповића где је такмичење отпочело. Ревијални део такмичења започело је 19 косача међу којима је била и екипа Прве српске телевизије, од којих се 10 пласирало у финале. Петочлани жири на челу са Гораном Ивановићем, замеником председника општине Медвеђа, је оцењивао брзину, али и квалитет откоса па тако ове године прво место није освојио најбржи косач. По њиховом мишљењу титулу најбољег косача понео је Радиша Паповић, друго место заузео је Драган Ристић а треће место припало је Радоњи Паповићу који је 50 метара покосио у најкраћем временском периоду.

Првопласираном Радиши Паповићу организатор, Туристичка организација општине Медвеђа, омогућиће учешће на манифестацији „Косидба на Рајцу“ која ће се одржати од 14. до 16-ог јула 2017. године где ће представљати општину Медвеђа.

Такмичење је затим настављено испред цркве у дисцилинама бацање камена с' рамена, скок у даљ, надвлачење конопца и трка јуниора на 100 метара.

У дисцилини бацање камена с'рамена прво место заузео је Ранђел Јовић, друго место Милош Станковић а треће Александар Гавриловић.

У дисцилини скок у даљ прво место освојио је Алаксандар Гавриловић, друго место Нилош Станковић а треће Милан Ставановић.

У надвлачењу конопца победила је екипа „Елитне јединице“ друго место освојила је екипа „Јабланица“ а треће место припало је екипи „Муња транс“.

У трци јуниора победио је Никола Јовић.

За све учеснике и госте Туристичка организација општине Медвеђа је по завршетку такмичења обезбедила ручак и освежавајуће напитке. Организацију манифестације помогло је завичајно удружење "Китка" и општина Медвеђа.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

Анкета

Оцените рад ТО Медвеђа

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Slobodan Midic каже Још
  Imao sam cast da kao gost... четвртак, 05 април 2018
 • Aleksandra каже Још
  Izložbu su priredila deca iz osnovne... четвртак, 29 март 2018
 • Администратор каже Још
  М-шкљоц мајстор се... недеља, 10 септембар 2017
 • Нерегистрован корис... каже Још
  На доделу награде за 1... недеља, 10 септембар 2017
 • administrator каже Још
  Kontakt je:
  Vesna Stafanović
  tel:... четвртак, 13 јул 2017

Временске прилике

Облачно

1°C

Медвеђа

Облачно
Влажност ваздуха: 86%
Ветар: И брзине 8.05 км/ч
Суб
Снег
0°C / 4°C
Нед
Местимичан снег
-1°C / 0°C
Пон
Облачно
-3°C / 3°C
Уто
Снег
-3°C / 0°C
© 2018. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.