26 џипова на траси од Петровца до Мркоњског виса

У суботу, 28. септембра 2019. одржана је трећа по реду џипијада, ОД ПЕТРОВЦА ДО МРКОЊСКОГ ВИСА, Медвеђа 2019. На овогодишњој џипијади учествовало је 26 џипова из Медвеђе, Сијаринске бање, Лебана, Лесковца, Тулара, Газдара, Пустог Шилова, Богуновца, Ивања, Лепосавића и Петриља.

На самом почетку учеснике су поздравили Љубиша Ристић, директор ТО Медвеђа, која је и ове године била како кажу, успешан организатор, Парох Небојша а манифестацију је отворио и возачима пожелео срећан пут, Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

Колона је кренула из Бучумета, испред Цркве Св. Петке преко Рујковца, где се колона зауставила код базилике Св. Јована. Том приликом су на веома екстремном терену, своје умеће и могућности својих теренаца приказали: Богдан Вуксановић и браћа Тијанић, Милош и Његош.01

Колона теренаца је затим кренула војним путем до села Ђулекаре, затим Сијарине, где је направљена кратка пауза код новосаграђеног крста и споменика палим борцима Горње Јабланице, који су погинули у балканским ратовима, првом и другом светском рату. Траса је даље водила до Мркоњског виса, где је такође направљена пауза да би заинтересовани учесници могли да оду на сам врх виса, одакле се по лепом времену види целокупна територија општине Медвеђа, планина Копаоник, Шар планине, Чакора, Голије, Старе и Суве планине, Јастребца, Радан планине и Мокре горе. Даље је учеснике џипијаде пут водио до Туларске бање а затим до Ћоровог водопада у селу Петриље, где је за све учеснике организовано дружење уз прасеће печење са ражња и друге специјалитете кухиње Горње Јабланице.

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

00027480
Данас: 9
Јуче: 13
Ове седмице: 70
Овог месеца: 502
Serbia 81.46% Serbia
United States 6.80% United States

Укупно:

49

Земаља

sitemap