Организовано дружење на завршној седници у Медвеђи

sednice 2019 za sajtУ духу традиције и очувања нематеријалне културне баштине житеља Горње Јабланице, почев од 01.фебруара 2019. године.Туристичка организација Општине Медвеђа је организовала „СЕДНИЦЕ“ (ПОСЕЛА). Циклус седница је започео 1. фебруара 2019, седницом у основној школи у Сијаринској бањи, а шеснаеста, завршна седница одржана је 30. марта 2019. године у просторији основне школе "Горња Јабланица" у Медвеђи.

Седницу у Медвеђи отворио је Љубиша Ристић, директор ТО Медвеђа. Он се захвалио љубитељима народних игара ових крајева, који су нас пратили ма где се Седнице одржавале, као и свим осталима који су помогли да ова, већ помало заборављена манифестација заживи. Овом приликом Ристић је обећао да ће се, сваке наредне године почетком зимског распуста, екипа ТО Медвеђа дружити са становницима општине Медвеђа у новим серијалима седница. Присутне седничаре поздравио је и Др Небојша Арсић, председник општине Медвеђа.

Директор Института за гусле и епску поезију из Београда, Рашо Вучинић, поклонио је Туристичкој организацији општине Медвеђа српске гусле, које ће користити млади гуслари полазници „школе гусала“ која је на иницијативу ТО Медвеђа, у фази формирања.Sednica u Medvedji

Пуних два месеца, сваког петка и суботе, екипа Туристичке организације општине Медвеђа имала је прилику да се дружи са љубитељима изворних песама и игара народа овог краја.

Овом приликом захваљујемо се свим учесницима у програму, без којих седнице не би могле бити одржане, а то су: Миљан Токовић, Милован Милошевић, Филип Богдановић, Никола Пауновић, Радосав Додеровић, Божидар Ђикановић, Обрен Јововић, Илија Живковић, Јакша Јакшић, Радован Вуковић, Анастасија и Теодора Радовић, Гојко Златковић, Радуле Јовановић, Милутин Петрушић, Никола Мојсиловић, Културноуметничко друштво „Разиграно коло – Вез“ и млади клавијатуриста Стефан Николић.

Такође се захваљујемо председницима свих месних заједница у којима смо гостовали, као и директорима основних школа, у чијим просторијама су седнице биле одржаване. До наредног виђења на седницама, у фебруару 2020 године.

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

00027970
Данас: 22
Јуче: 24
Ове седмице: 107
Овог месеца: 442
Serbia 81.53% Serbia
United States 6.70% United States

Укупно:

50

Земаља

sitemap