У Сијаринској бањи се и ове године пливало за часни крст

Богојављење, један од највећих хришћанских празника, је дан када је Божји глас објавио да је Исус Христ његов син. По предању, Јован Крститељ, крстио је Исуса Христа у Јордану, када се небо отворило, а Свети Дух се у виду белог голуба спустио над Христову главу.

На дан Богојављења се традиционално обавља купање у реци и пливање за Часни крст. Тим поводом је у Сијаринској бањи, пред бројном публиком, за Часни крст пливало 18 момака.

Од 8 сати, у Цркви Светог Илије, у Сијаринској бањи, у саслужењу Пароха Сијаринскобањског одржана је света литургија, а у 9:45 почело је пливање. Први је до Часног крста стигао Виктор Димитријевић, друго место освојио је Немања Вулић, који је уједно био и најмлађи учесник, а треће место заузео је Милан Ковинић.

Након завршеног такмичења, организатори су за све присутне организовали културно-уметнички програм, у коме су учествовали чланови КУД "Разиграно коло" и сестре Радовић, после чега је свима послужено кувано вино и храна.

Сви учеснци, за учешће на манифестацији добили су захвалнице, а за освајаче прва три места, Специјална болница за рехабилитацију "ГЕЈЗЕР" из Сијаринске бање, доделила је ваучере за коришћење услуга ове установе.

Организатори ове традиционалне манифестације су Црквена општина Сијаринска бања, Специјална болница за рехабилитацију "Гејзер", из Сијаринске бање и Туристичка организација општине Медвеђа.

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

00028051
Данас: 4
Јуче: 17
Ове седмице: 41
Овог месеца: 523
Serbia 81.54% Serbia
United States 6.68% United States

Укупно:

50

Земаља

sitemap