Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Шаховски клуб

Клуб је званично основан 30. марта 2004. године, мада је иницијатива, од неколико љубитеља шаха, покренута августа 2003.године. 26. августа 2003. године одржана је оснивачка Скуппштина Шахосвког клуба и договорена динамика за припрему документације која је потребна за упис клуба у регистар спортских организација, удружења и савеза. Упис у регистар спортских организација, спортских друштава и савеза , извршен је новембра 2004. године код Управе за спорт Министарства просвете и спорта под редним бројем 13005. Оснивач клуба је Милутин Вуковић - Диле, наставник Српског језика, из Медвеђе.

sah 1sah 2Шах клуб "Горња Јабланица" има Скупштину коју чине сви чланови и симпатизери клуба, а има чланова и играча клуба из Медвеђе и околних градова и места. Управни одбор броји седам чланова који су бирани из редова Скупштине. У Клубу је регистровано тридесет чланова а двадесетак симпатизера је у фази регистрације. Такмиче се у јединственој Јабланичко - Пчињској и Јабланичкој лиги а четири пута су освајали прво или друго место и пласирали се у други круг такмичења за Куп Централне Србије.

Од ове, 2011. године екипа је члан Јужне групе Српске лиге јер је прошле, 2010. године освојено прво место у Јабланичкој лиги и у разигравању, са тимовима из Јабланичке и Пчињске лиге, изборили пласман у виши ранг . Витрине клуба краси велики пехар намењен победнику Јабланичког и Пчињског округа за 2010. годину.

Ускоро ће клупске витрине биће богатије за још један пехар који се додељује најбољој екипи на подручју Јабланичког округа, у оквиру Куп - а Централне Србије. Играчи овог клуба су освајали висока места у појединачној конкуренцији на различитим турнирима, почев од Спасовданског у Медвеђи, Ђурђевданског у Лесковцу, на турниру „Каранфил девојче" у Врањској Бањи, као и на другим турнирима локалног и ширег значаја. Поред тога, играчи овога клуба освајали су многе турнире које су спонзорисала предузећа и устаниове са ових и ширих простора, политичке партије и странке и други субјекти. Активно су учествовали у организацији и спровођење бројних турнира на овим просторима.

Током априла месеца 2011, у конкуренцији друголигашких и српсколигашких екипа, обезбеђен је пласман, без пораза (две победе и два нерешена сусрета) за завршни део Куп-а Централне Србије који се игра 01. и 02. маја 2011. године у Врњачкој Бањи.

Шаховски клуб "Горња Јабланица" има изванредну сарадњу са локалном самоуправом и другим органима, организацијама и предузећима, као што су: Општинско удружење пензионера, Општинска библиотека, Основна школа из Медвеђе и Сијаринске Бање, Средња техничка школа из Медвеђе, и другим организацијама.

Играчки кадар клуба:

 

Мајсторски кандидати         2
Прва категорија 2
Друга категорија 1
Трећа категорија 8
Без категорије 17

 

Председник клуба и Управног одбора је Милутин Вуковић – Диле, Заменик председника клуба је Слободан Јакшић, пензионер из Леца, Секретар клуба је Бранислав Манасијевић, професор физичке културе, из Медвеђе.

Контакт:

Милутин Вуковић - Диле, председник клуба, Тел. бр. 016/891- 874, моб. тел. 063/85-06-701

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.