Претрага документације за преузимање
GoogleSiteSearch
Претрага у коментарима
plg_search_sppagebuilder
Претрага у контактима
Претрага у текстовима
Претрага у РСС
Претрага у ознакама
Претрага у догађајима

Одржана четврта манифестација "ПОД САЧ"

09

У Медвеђи је, 28. августа 2022. године, одржана Туристичко-гастрономска манифестација „ПОД САЧ“, такмичење у припремању јела и хлебова под сачем. Четврта по реду сачијада је одржана на платоу у центру Медвеђе. За припремање јела под сачем пријавило се 7 екипа: СТУБЛА, ЗМАЈ СА РАДАНА, КАМЕЛОТ, БРЗА ХРАНА „ШАКИ“, МУНЂА, МУФТАКИСИ и ONLY FOOD & HORSES.

За време припремања специјалитета испод сача, Туристичка организација општине Медвеђа се потрудила да за присутне грађане обезбеди богат програм. Пријављене екипе и појединци су се такмичили у Стоном тенису, Брзом испијању пива, Брзом једењу кобасица, а деца су се такмичила у Лимбо Денсу, гађању балона пикадом, прескакању препрека и изради ликовних радова. Свој програм су извели чланови Светосавске витешке академије, а здравичари: Душан Додеровић, Милош Перовић и Миљан Токовић су својим здравицама поздравили присутне мештане и госте.

Пред сам крај манифестације организована је јавна аукција дечјих радова, а сав приход од продаје, у износу од 26.600 динара, као и добровољни прилози у износу од 57.545 динара, су уплаћени за лечење малог Вукана Андрејевића.

Прво место у припремању јела под сачем освојила је екипа МУФТАКИСИ, друго место екипа ЗМАЈ СА РАДАНА, а треће екипа СТУБЛА.

У припремању хлебова под сачем учествовале су две екипе. Екипа ЗМАЈ СА РАДАНА освојила је прво место, док је екипа СТУБЛА освојила друго место.

На такмичењу у брзом испијању пива, такмичило се 6 такмичара: Мирослав Павловић, Ненад Вуковић, Немања Вуковић, Новица Цакић, Давид Јанковић и Милисав Станојевић. Победнио је Немања Вуковић, који је 0,5 литра пова попио за 03:57 sec. Друго место је заузео Ненад Вуковић са резултатом 04:72 sec, а треће Давид Јанковић, који је пола литре пива попио за 04:82 sec.

У брзом једењу кобасица, такмичило се 3 такмичара: Горан Вељковић,
Немања Вуковић и Мирослав Павловић. Победио је Немања Вуковић са резултатом 03:59 sec, други је био Мирослав Павловић који је кобасицу појео за 06-05 sec, а трећи Горан Вељковић са резултатом 41:63 sec.

Овогодишњу манифестацију „ПОД САЧ“ су помогли: Кафе бар Тропикана, Ресторан Камелот, Šarac-Wood д.о.о. Медвеђа и Електролукс Медвеђа, а организатор манифестације је и ове године била Туристичка организација општине Медвеђа.

Pin It

gde se nalazimo

kako doci

sobe logo

javna dokumentacija

oglasi obavestenja

literatura

Календар активности

пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Пријавите се за пријем обавештења на е-маил

Оцените рад ТО Медвеђа
Бројач посета
Посетилаца

Последњи коментари

 • Petre Vasilev каже Још
  Hvala vam za ovo sto ste napisali.... петак, 19 јун 2020
 • Velibor Stević каже Још
  Lepi dani mog detinjstva, Tulare (više... четвртак, 02 јануар 2020
 • Dejan Trajković каже Још
  Naručiš batak, on donese dva.... недеља, 19 мај 2019
 • Slobodan Jankovic каже Још
  Veliki pozdrav za turisticku... среда, 20 март 2019
 • Suzana stankovic sre... каже Још
  Tu su mi koreni a I rodila sam se tu недеља, 24 фебруар 2019

Временске прилике

 
© 2022. Туристичка организације општине Медвеђа. Сва права задржана. Израда сајта и администрација: Ненад Михајловић.

Please publish modules in offcanvas position.