Одржана манифестација Михољски сусрети села 2022.

У суботу, 8. октобра у селу Равна бања одржани су, други по реду, Михољски сусрети села. Овогодишњу манифестацију је отворио Раде Перовић, заменик председника општине Медвеђа.

34Након церемоније званичног отварања, богат спотртски део манифестације отпочео је турниром у малом фудбалу. Учесници су се такође такмичили у дисциплинама: Скок у даљ (деца), Трчање на 100м (деца), Преношење јаја у кашикама (деца), Скок у даљ (одрасли), Надвлачење конопца (одрасли), Бацање камена с'рамена (одрасли) и Пресецање трупаца моторном тестером (одрасли).

За време одржавања спортског дела сусрета, мештани села са територије општине Медвеђа, такмичили су се у припремању хране, јела у котлићу и специјалитета под сачем, а мештани овогодишњег домаћина, села Равна бања, припремали су и јагњеће и прасеће печење на ражњу.

У дисциплини Скок у даљ (деца), прво место је заузела Катарина Шарац, друго место освојила је Мила Симић, а треће Богдан Радојевић.

У дисциплини Трчање (деца) први је био Богдан Радојеви, друго место Ђорђе Маринковић, а треће Огњен Ровчанин.

У дисциплини Преношење јаја у кашикама (деца) победила је Јована Ковинић, друго место заузела је Елена Тодоровић, а треће Мила Симић.

У скоку у даљ за одрасле (мушкарци), победио је Војислав Радојевић, друго место је заузео Александар Димитријевић, а треће Милош Маринковић.

У скоку у даљ за одрасле (жене), победила је Слађана Станковић, друга је била Даница Анђелић, а треће место припало је Марији Шарац.

У дисциплини Бацање камена с'рамена (одрасли), најбољи је био Милош Маринковић, друго место је заузео Петар Радовановић, а треће Милош Арсић.

У дисциплини Пресецање трупаца моторном тестером, најбржи је био Шћепан Арсић, друго место Мирољуб Стојковић, а трећи је био Бранислав Ковинић.

На турниру у малом фудбалу, најбоља је била екипа села Маћедонце, друго место екипа села Леце, а треће екипа Сијаринске бање. За најбољег играча турнира проглашен је Александар Савић, док је најбољи голман турнира био Александар Радивојевић.

За учешће у такмичењима, сви такмичари су добили медаље које им је уручила Ивана Николић, помоћница председника општине, а пехаре је најбољима уручио Раде Перовић, заменик председника општине Медвеђа.

По завршетку такмичарског дела Михољских сусрета села у Равној бањи, присутни мештани и гости су послужени припремљених специјалитета.

Покровитељ манифестације Михољски сусрети села је Министарство за бригу о селу, а организатор Општина Медвеђа уз помоћ Туристичке организације и Спортског савеза општине Медвеђа.

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

00027485
Данас: 14
Јуче: 13
Ове седмице: 75
Овог месеца: 507
Serbia 81.45% Serbia
United States 6.79% United States

Укупно:

49

Земаља

sitemap