КУД Разиграно коло

Удружење младих за очување народне традиције „Разиграно коло“ из Медвеђе је основано крајем априла 2018. године. Оснивач удружења је Бојана Лакушић. На почетку свог рада удружење је бројало 150, а тренутно окупљају око 70 чланова. У току свог рада, чланови удружења су имали веома запажене наступе у оквиру Првог међународног фестивала фолклора у Медвеђи, учествовање на манифестацији „Косидба на Маровцу“ и гостовање на годишњем концерту КУД-а „Видовдански Вез“ у Смиловцу код Ражња.

Удружење је више пута учествовало на телевизијама: „Хепи“ у емисији „Прело у нашем сокаку“, где је са поносом представљало општину Медвеђа, у емисији „Шареница“ на РТС-у... Удружење је такође учествовало на фестивалу фолклора у Сјеници, затим на фестивалу „Босилеградско крајиште игра“ у Босилеграду. Наступали су и са Дејаном Петровићем и Биг Бендом на Парадаиз Фесту у Лебану, где су извели кореграфију Вртлог. Такође су наступали и на Дечијем фестивалу фолклора „Лицидерско срце“ у Ужицу и Вишеграду као и на фестивалима у иностранству, два пута у Валдању у Италији и два пута у Македноској Каменици у Северној Македонији.

Друштво је веома активно има 10 постављених кореграфија а пробе се одржавају два пута недељно у Културном центру у Медвеђи. Занимљиве кореографије су Вртлог и Балкан, које представљају модерану верзију фолклора и веома су занимљиве публици.

Играчи су подељени у четири групе по старосној граници, најмлађи чланови долазе из предсколшке установе.

Председница удружења је Бојана Лакушић из Медвеђе, а уметнички руководилац удружења је Марко Живић из Ниша.

Контак телефон: 064/5843-860
Matični број: 28257198
PIB: 110779092
žiro-račun: 205-257268-16
Еmail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
https://www.facebook.com/razigrano.kolo?mibextid=ZbWKwL

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

No upcoming event!

Пријавите се за билтен

Бројач посета

Данас: 5
Јуче: 13
Ове седмице: 141
Овог месеца: 42
0010313
Serbia 79.17% Serbia
United States 8.25% United States
unknown 2.21% unknown

Укупно:

45

Земаља

sitemap