Одржана манифестација Усмена традиција општине Медвеђа

Усмена традиција представља важан део културе како народа у целини, тако и људи одређеног краја, што је случај и са подручјем општине Медвеђа. Све до друге половине двадесетог века, велика већина становништва на Балкану била је неписмена, и стога су људи своје уметничке, културне и друге садржаје и потребе исказивали кроз усмена предања и песме.

У организацији Туристичке организације општине Медвеђа и Културног центра општине Медвеђа, у Медвеђи је одржана традиционална манифестација "Усмена традиција". Манифестацију су отворили директори организација које су приредиле “Вече усмене традиције“, Туристичке организације Мијајло Минић и Културног центра, Небојша Јакшић, представивши најпре изложбу традиционалних одевних и употребних предмета.

У програму, који је следио, су учествовали: фрулаши, гајдаши, писци епске поезије, рецитатори, певачке групе, здравичари и КУД „Разиграно коло“. У оквиру програма представљен је и пројекат "Дижем ову чашу - Здравице Горње Јабланице", који је Културни центар општине Медвеђа радио у сарадњи са Министарством за културу и информисање. Гости вечери били су чланови Црквеног ансамбла “Бранко“ из Лесковца, који су извели сплет песама са Косова и Метохије.

На самом крају, присутни су имали прилику да дегустирају традиционална јела и пића са подручја Горње јабланице.

На снимку испод можете погледати комплетан снимак из сале Културног центра општине Медвеђа, где је манифестација одржана.

"

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

29
Дец
Туристичка организација оптине Медвеђа
Манифестација "Вече усмене традиције Медвеђе"има за циљ очување културне

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

Пријавите се за билтен

Бројач посета

Данас: 85
Јуче: 90
Ове седмице: 175
Овог месеца: 1,840
This Year: 5,657
00032635
Serbia 81.39% Serbia
United States of America 6.15% United States of America
Unknown 2.44% Unknown

Укупно:

59

Земаља

sitemap