У суботу 28. августа 2021, на обали реке Лапаштице одржана је трећа по реду, гастрономско-туристичка манифестација „Под Сач“.
На такмичењу је учествовало 13 екипа, које су припремале специјалитете од меса под сачем, хлебове и погаче под црепуљом, као и специјалитет у котлићу.
Такмичење је почело је у 15 часова, а од 19 часова у ресторану „Камелот“, приступило се оцењивању припремљених специјалитета и дегустацији истих, која је била бесплатна за све присутне у ресторану.
Жири у саставу: Драган Пуреновић, Горан Перовић и Горан Јевремовић, заиста је имао тежак задатак да одреди победника, а према њиховом мишљењу;
- Прво место у припремању специјалитета под сачем заузела је екипа „Равна Бања“, која је припремала јагњетину под сачем,
- Друго место у истој категорији заузела је екипа „Камелот и кумови“. Они су припремали телеће репове под сачем,
- Треће место освојила је екипа „Камелот и кумови 2“, која је припремала јунетину под сачем.
- У категорији припремања хлебова и погача под црепуљом, прво место освојила је екипа „Петриље“,
- Друго место у истој категорији освојила је „Пекара Ђерма“,
- Треће место место, екипа „Рус“.
Диплому за специјалитет ван ових категорија освојила је екипа под редним бројем 6. која је у котлићу припремала Ловачки паприкаш.
Манифестацију, која је имала за циљ оживљавање и промоцију Великогоспојинског сабора је организовала Туристичка организација општине Медвеђа у сарадњи са Општином Медвеђа.
"