АРХИВИРАНЕ ВЕСТИ

У Сијаринској бањи за Часни крст пливало 14 момака

01Српска православна црква је јуче прославила Богојављење - "објављивање Богочовека" и "увођење Христа у месијанску мисију". Богојављењем се обележава то што је, по верском учењу, Јован Крститељ, пошто је крстио Исуса Христа, видео како се "небо отвара" и на Исуса "слеће Свети дух" у "облику голуба". Богојављење се обележава широм Србије традиционалним пливањем за богојављенски крст.

У Јабланичком округу се пливало у три општине: Власотинце, Грделица и Медвеђa. Медвеђани, су се за Часни крст надметали на базену у склопу комплекса “Гејзер” у Сијаринској Бањи.

После Богојављењске литургије, коју је служио парох Сијаринско бањски јереј Драган Илић, такмичари су били спремни за старт. За Часни крст је пливало 14 момака: Марко Савић, Синиша Поповић, Војислав Радојевић, Рајко Марковић, Милош Ивановић, Никола Зарубица, Милош Милаковић, Драган Илић, Милан Васић, Дејан Перишић, Ђорђе Димић, Милош Додеровић, Милан Ковинић и Давор Чоловић.

Најбржи је био 32-годишњи Милош Додеровић који је до “награде” стигао за 20 секунди. Друго место освојио је Милан Ковинић а треће Давор Чоловић.

После пливања, за учеснике и окупљених око 150 мештана Сијаринске бање, Медвеђе и околине, приређена је скромна закуска уз врућу ракију и кувано вино. Награде за прва три места и захвалнице за учешће на Богојављенском пливању за часни крст, доделили су директор СБР „Гејзер“ прим. Др Зоран Раденковић и парох Сијаринско-бањски, јереј Драган Илић.01

Организатори овогодишњег пливања за Часни крст били су Црквена Општина Сијаринска Бања и СБР Гејзер Сијарниска Бања у сарадњи са Туристичком Организацијом Општине Медвеђа, под покривитељством Општине Медвеђа.

Где се налазимо

Предстојеће манифестације

16
Апр
Медвеђа
„Васкрсење нас учи да живот никада не престаје и љубав никада не умире. Васкрсење даје животу смисао, правац и

11
Мај
Туристичка организација оптине Медвеђа
Такмичење певача аматера "Први глас Медвеђе" одражава се у сали Дома културе у Медвеђи. Организатор ове

14
Јун
Туристичка организација оптине Медвеђа
Поводом завршетка школске године и почетка туристичке сезоне, туристичка организација општине Медвеђа

Пријавите се за билтен

Бројач посета

Данас: 5
Јуче: 22
Ове седмице: 27
Овог месеца: 562
0003787
Serbia 75.04% Serbia
United States 15.50% United States
Belgium 2.09% Belgium

Укупно:

32

Земаља

sitemap